Tel: +32 (0)56 60 11 74 | info@hervecallens.be


Historiek

Het bedrijf wordt  in 1956 door Hervé Callens gesticht als een eenmanszaak. In het begin blijven de activiteiten beperkt tot een atelier van precisiemekaniek, maar vrij snel wordt de jonge bedrijfsleider door verschillende firma’s van industriële producten benaderd met de vraag om hun producten te verdelen. Zo wordt in 1957 gestart met het verdelen van SKF-lagers, en in 1960 met de Pirelli V-riemen.  Stapsgewijs wordt het gamma verder uitgebreid met kettingen, dichtingen en andere industriebenodigdheden. Door de aangroei van de voorraad is het bedrijf tot drie maal toe verplicht om uit te breiden.  De huidige bedrijfsgebouwen worden in 1981 in gebruik genomen. Nu de ruimte het toelaat, verschuift de klemtoon stilaan van het atelier naar de verkoop van vooral lagers. Hervé Callens profileert zich meer en meer als regionale lagerspecialist.  
In 1988 wordt de eenmanszaak omgevormd tot NV Hervé Callens. In 2000 wordt het atelier stopgezet. In oktober 2002 wordt het bedrijf overgenomen door Hans Decuypere en Marleen Callens. De gebouwen worden opgefrist en het verouderde computersysteem wordt vervangen door een nieuw, up-to-date relationeel systeem om de klanten nog beter te kunnen dienen. 
Er wordt resoluut geopteerd voor het verder uitbouwen van de core business: lagers, dichtingen, kettingen en riemen, met SKF als onze belangrijkste partner.
In november 2017 wordt gestart met de werken voor een gloednieuw handelspand. De werken worden in twee fasen uitgevoerd.  Sinds november 2018 is fase I afgewerkt.

 

Strategie

SKF staat tegenwoordig voor veel meer dan alleen lagers en toebehoren. 
SKF handhaaft haar positie als wereldmarktleider op het gebied van kwaliteitslagers, maar biedt intussen ook alle andere producten aan die nodig zijn voor complete oplossingen.
De producten uit het Power Transmission gamma vormen hierbij een logische aanvulling op het lagerprogramma.
De merknaam SKF staat nog steeds voor de allerbeste lagers ter wereld, maar houdt ook heel veel extra's in.
Dankzij het partnership met SKF kunnen wij bij technische vragen of complexe problemen terugvallen op de assistentie van een team van competente SKF toepassingsingenieurs, en indien nodig kan een SKF Service ingenieur ter plaatse komen bij onze klant om een montage of demontage uit te voeren. 

Meer info: SKF Benelux